Skip to main content

Oorspronkelijk waren er 151 Pokémon, maar ondertussen zijn er al meer dan 900! Maar welke Pokémon zijn eigenlijk het meest populair? Hier zijn de top 5 meest populaire Pokémon van alle tijden, gebaseerd op hun populariteit bij fans en hun verschijningen in de media.

5. Bulbasaur

Bulbasaur is een gras- en giftype Pokémon en is een van de eerste Pokémon die ooit zijn geïntroduceerd. Bulbasaur is erg populair vanwege zijn schattige uiterlijk en zijn krachtige vaardigheden. Deze Pokémon is ook een populair personage in de Pokémon animatieserie en de videogames.

Hoogte: 0,7 meter

Gewicht: 6,9 kg

4. Eevee

Een van de schattigste en meest veelzijdige Pokémon in de franchise. Eevee kan evolueren in acht verschillende soorten Pokémon, waaronder Vaporeon, Jolteon en Flareon. Fans houden van Eevee vanwege zijn schattige uiterlijk en de vele mogelijkheden die hij biedt om te evolueren.

Hoogte: 0,3 meter

Gewicht: 6,5 kg

3. Mewtwo

Mewtwo is een van de krachtigste en meest mysterieuze Pokémon in de franchise. Mewtwo is ontstaan uit de DNA van de legendarische Pokémon Mew en heeft buitengewone psychische krachten. Een zeer populair personage vanwege zijn rol in de Pokémon films en zijn opvallende ontwerp.

Hoogte: 2 meter

Gewicht: 122 kg

2. Charizard

Charizard is een vuur- en vliegende Pokémon die erg populair is bij fans. Charizard heeft een kenmerkende oranje kleur, opvallende vleugels en is de laatste evolutie van Charmander. Hij heeft ook een indrukwekkende kracht en snelheid, wat hem een favoriet maakt onder Pokémon-trainers. Charizard is ook bekend geworden door zijn prominente rol in de Pokémon animatieserie en de videogames.

Hoogte: 1.7 meter

Gewicht: 90,5 kg

1. Pikachu

Er is waarschijnlijk geen Pokémon die zo beroemd is als Pikachu. Pikachu is de officiële mascotte van de Pokémon-franchise en is sinds het begin een centraal personage in de televisieseries, films en videogames. Pikachu is een elektrische Pokémon die bekend staat om zijn schattige uiterlijk en zijn “pika pika” geluid. Het is geen verrassing dat Pikachu de nummer één positie bekleedt als de meest populaire Pokémon.

Hoogte: 0,4 meter

Gewicht: 6 kg

Hoewel dit de top 5 meest populaire Pokémon zijn, zijn er natuurlijk veel meer Pokémon om van te houden en te verzamelen. Wist je dat je bij Pokemagic makkelijk kaarten vindt van jouw favoriete Pokémon? Gebruik het filter op onze webshop om gemakkelijk Pokémon kaarten te vinden van jouw favoriete Pokémon!