Skip to main content

Niemand weet zeker wanneer Pokémon Go voor het eerst werd uitgebracht, maar er wordt aangenomen dat de game in juli 2016 in de Verenigde Staten is uitgebracht. De game heeft de wereld stormenderhand veroverd, waarbij de gemiddelde speler 40 minuten per dag aan de game besteedt. De game is gratis te downloaden.

Wat is Pokemon Go?

Pokemon Go is een leuk spel dat beschikbaar is op iPhones en Android-telefoons. In deze game jaag je op Pokemon in de echte wereld door je buurt en nabijgelegen bezienswaardigheden te verkennen.  Je moet Pokemon vangen met de camera van je telefoon (augmented reality). Het is een locatie gebaseerd spel en je zult Pokemon alleen vinden op de plaatsen die je aan het verkennen bent. Er wordt gezegd dat het spel het gemiddelde dagelijkse aantal stappen met 15% heeft verhoogd en er zijn enkele rapporten dat het ook de geestelijke gezondheid verbetert.

Pokémon GO op mobiel

Hoe Populair was het?

Deze game heeft de wereld stormenderhand veroverd. Het was de eerste game die in slechts een paar maanden tijd een miljard downloads bereikte. Het succes van het spel leidde tot de release in andere landen en regio’s, en het is nu beschikbaar in meer dan 100 landen. Op dit moment is het niet duidelijk of dit spel in de toekomst nog steeds zo populair zal zijn, maar het is nog steeds de moeite waard om te spelen.

Hoe verdient de game geld?

PokeCoins

Als een wereldwijd fenomeen hebben de makers veel geld verdiend. Het is zelfs uitgeroepen tot een van de top 10 beste mobiele games ter wereld. Het spel is gratis te downloaden, dus hoe verdienen de makers dan geld? Het verdient geld door spelers in rekening te brengen voor het kopen van PokeCoins, de in-game valuta.

Zijn er ook Pokémon Go kaarten?

Pokemon Go kaarten

Ook zijn er kaarten uitgebracht van de populaire game voor smartphones. Deze set is gebaseerd op het mobiele spel en dat is goed te herkennen. Zo is er een trainer kaart genaamd PokéStop en zie je Pikachu naast zijn trainer lopen. Alle Pokémon Go kaarten vind je in de webshop.