Skip to main content

De laatste jaren zijn sommige Pokémon kaarten veel geld waard geworden. Let goed op, want bezit jij 1 van de volgende 10 kaarten, dan kan je er flink wat voor krijgen!

10. Tamamushi University Magikarp Trophy Promo

Tamamushi University Magikarp Trophy Promo

Prijs: €58.000

Waar: Ebay

Verkoper: release1998

Dit is geen normale Magikarp uit een pakje van de winkel. Dit is een zeer zeldzame Magikarp kaart, de meest zeldzame die er bestaat! In oktober 2020 is deze kaart verkocht voor €41.192 op Ebay. In februari 2021 werd de kaart weer verkocht, maar nu voor €58.490!

Waarom is deze Magikarp kaart zo duur? Deze kaart is namelijk een prijs uitgegeven voor de Tamamushi University wedstijd in 1998. Maar een select aantal mensen mocht deelnemen aan tests. Degene die slaagde mocht mee doen in een toernooi in Osaka waar ongeveer 1000 exemplaren van deze kaart werden weg gegeven. 68 van deze kaarten zijn graded door PSA en omdat er zo weinig van deze kaarten terecht zijn is de prijs enorm!

9. 1999 Tropical Wind Promo

1999 Tropical Wind Promo

Prijs: $65.000

De Tropical Wind Promo is een van de meest zeldzame kaarten ter wereld. Deze kaart werd aan de top 12 spelers gegeven op het Tropical Mega Battle tournament, wat een voorganger is van de de Pokémon World Championships. Niet iedereen mocht überhaupt mee doen aan dit toernooi. Alleen de beste 50 spelers uit de wereld hadden een kans om 1 van de 12 Tropical Wind Promo kaarten te bemachtigen.

In oktober 2020 werd deze kaart verkocht voor $65.000 via een veiling. Momenteel word de waarde geschat op maar liefst $150.000. Of de kaart dit ook echt zou opleveren is maar de vraag.

8. No.1 Trainer super secret battle

No.1 Trainer super secret battle

Prijs: €97.000

Verkoper: PWCC auction

Dit is een super zeldzame trainer kaart, en het gekke is… Deze kaart was oorspronkelijk gratis!

No.1 Trainer super secret battle werd uitgegeven in 1999 aan de 7 regionale kampioenen van de wereldkampioenschappen in Tokio. Ondanks dat er maar 7 kampioenen waren tijdens dit wereldkampioenschap zijn er totaal 8 kaarten van. Het is een mysterie aan wie de extra kaart is gegeven. 8 exemplaren zijn beoordeeld door PSA, waarvan 6 een perfecte PSA-10 beoordeling gekregen hebben. In juli 2020 werd deze kaart verkocht voor 79.640 euro.

7. 1st Edition Neo Genesis Lugia

1st Edition Neo Genesis Lugia

Prijs: $144.000

Lugia is een van de populairste en meest gewilde Pokémon uit de hele serie. Zowel op de GameBoy als op de DS is deze legendarische Pokémon afgebeeld op de voorkant van een game. Deze legendarische Gen 2 Pokémon is zowel in de game als op kaart erg gewild.

In perfecte staat is deze kaart erg lastig te vinden. Dit exemplaar is door Beckett gegrade met een 10 en is in mei 2021 verkocht voor meer dan $144.000! De kaart is de enige Beckett gegrade kaart op deze lijst.

6. Kangakhan Family Event Trophy Card

Kangakhan Family Event Trophy Card

Prijs: $150.000

Met maar 3 kaarten ooit gemaakt is deze kaart de een na minst geproduceerde kaart ter wereld! De afgelopen 20 jaar zijn er zover bekend maar 2 momenten geweest waarop deze kaart van eigenaar is veranderd.

Deze peperdure kaart werd gegeven aan deelnemers aan het in 1998 in Japan gehouden Parent/Child Mega Battle-toernooi. Het toernooi werd in teams bestaande uit ouders en kinderen gespeeld. Degene die een bepaald aantal overwinningen behaald kregen deze kaart.

In oktober 2020 werd de kaart verkocht voor meer dan $150.000

5. Tsunekazu Ishihara GX promo (met handtekening)

Tsunekazu Ishihara GX promo

Prijs: $247.000

Ishihara is een van de oprichters van Pokémon die zijn eigen kaart heeft gekregen voor zijn 60e verjaardag! Momenteel is hij de president van the Pokémon Company. In 2017 werd deze kaart aan werknemers van The Pokémon Company gegeven.

De kaart in kwestie kreeg een PSA 7 grading in plaats van een PSA 9 grading omdat er op getekend is, de handtekening van Ishihara zelf! De kaart werd daardoor verkocht voor maar liefst bijna $250.000!

4. 1st Edition Shadowless Charizard

1st Edition Shadowless Charizard

Prijs: $326.000

Verkoper: PWCC auction

Waarschijnlijk is dit de meest bekende kaart in de geschiedenis van dure Pokémon kaarten! Een zeer gewilde Charizard kaart uit de 1999 Base set. Een Charizard kaart is altijd gewild, relatief duur en ontzettend gaaf!

Wat deze kaart zo speciaal maakt is de combinatie van het missen van de schaduw aan de randen van de kaart. Dit is eigenlijk een drukfout. Daarnaast is deze kaart van een gelimiteerde druk; 1st Edition. Ook is deze kaart bekend geworden door Logan Paul die er graag mee pocht.

In oktober 2020 kocht de populaire rapper Logic deze kaart voor ruim €199.000. Een goede deal blijkt hij te hebben gemaakt gezien dezelfde kaart niet veel later voor meer dan $326.000 is verkocht op een veiling door PWCC auction.

Wist je trouwens dat deze kaart ook in bezit is van een Belg die een aanbod van €400.000 niet heeft geaccepteerd!?

3. Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star

Blastoise Wizards of the Coast Presentation Galaxy Star

Prijs: $360.000

In januari 2021 was dit de duurste Pokémon kaart ooit! De kaart werd verkocht op een veiling voor $360.000, maar waarom?

Er bestaan slechts 2 exemplaren van deze kaart. Deze kaart werd gebruikt door Wizards of the Coast, de makers van Magic: The Gathering, als presentatiestuk voor de leidinggevend van Nintendo in Japan. Nintendo was overtuigd en Wizards of the Coast kregen de opdracht om de Engelstalige release van de Pokémon kaarten te verzorgen.

Het is onbekend waar het 2e exemplaar is gebleven. Het zou dus kunnen zijn dat dit nog de enige op aarde is. Deze kaart is daardoor super speciaal en heeft een mooie geschiedenis!

2. Pikachu Illustrator | PSA 9

Pikachu Illustrator

Prijs: $900.000

Heb je deze kaart toevallig nog thuis liggen? Dan kan je jezelf bijna miljonair noemen! In februari 2022 werd deze kaart in PSA 9 grade verkocht voor maar liefst $900.000… ja echt!

Pikachu Illustrator kon gewonnen worden op de door CoroCoro Comic in Japan georganiseerde promo wedstrijden in 1997 en 1998. In totaal zijn er 41 exemplaren uitgedeeld aan de winnaars, waarvan 2 pas recent zijn ontdekt.

Naast dat er erg weinig van zijn gemaakt is de kaart ook uniek op een andere manier. Het is de enige kaart waar de term “illustrator” wordt gebruikt in plaats van “trainer”. Daarnaast was het ontwerp een creatie uit een ontwerpwedstrijd die gewonnen is door Atsuko Nishida, de oorspronkelijke ontwerper van niemand minder dan Pikachu!

1. Pikachu Illustrator | Logan Paul

Pikachu Illustrator | Logan Paul

Prijs: $5.275.000

Je leest het goed. $5.275.000 heeft Logan Paul betaald voor de Pikachu Illustrator kaart in PSA 10 grade! Hij kocht de kaart in April 2022 op een privé veiling.

Mocht hem nog niet kennen; Logan Paul is een YouTuber, Influencer en tegenwoordig ook een goede bokser. Hij liet bij een groot boksers evenement dan ook graag aan iedereen zijn nieuwste aanwinst zien. Hij hoopt hier natuurlijk mee dat de kaart nog meer aandacht krijgt en in waarde zou stijgen.

Wat denk jij? Heeft Logan Paul een goede investering gemaakt, of zou jij iets anders hebben gekocht met ruim $5.000.000?

Tot slot

De kans dat je een van deze kaarten bezit is wel heel klein, maar er zijn genoeg andere kaarten die ook een leuke waarde kunnen hebben. Benieuwd naar welke factoren het meeste invloed hebben op de waarde van een kaart? lees dan Waarom zijn Pokémon kaarten geld waard?