Skip to main content

Neppe Pokémon kaarten worden steeds meer verkocht. Bij Pokemagic.nl verkopen wij alleen echte Pokémon kaarten, dus hoef je hiervoor bij ons niet bang te zijn. Maar wat als je kaarten via marktplaats hebt gekocht? Het is dan voor elke verzamelaar handig om te weten hoe je een neppe kaart kan herkennen. Maar hoe herken je ze zodat je zeker weet dat al jouw kaarten wel echt zijn?

Er zijn een aantal punten waaraan je een neppe Pokémon kaart kan herkennen. Doormiddel van deze blog zal je alle methodes leren, die je stap voor stap kan uitvoeren!

1) Kleuren

Een Pokemon kaart die nep is heeft vaak net wat andere kleuren. Dit is meestal goed te zien aan de achterkant van de kaart. Een echte Pokémon kaart heeft zowel lichte als donkerblauwe kleuren. Als de kaart alleen maar lichte blauwe kleuren gebruikt, dan is de kans groot dat de kaart nep is.

Vergelijk de achterkant eens van kaarten waarvan jij denkt dat ze nep zijn met een kaart waarvan je zeker weet dat die echt is!

How to Identify Fake Pokemon Cards (With Pictures) - IndoorGameBunker
Links: echt / authentiek | Rechts : nep / namaak

2) Kwaliteit

Veel namaak kaarten zijn van een ander materiaal gemaakt. Hierdoor voelen ze anders aan dan echte kaarten. Bij speciale Pokémon kaarten zoals EX, GX en V kaarten mist vaak ook het reliëf. Het reliëf is het patroon op de voorkant van de kaart wat je goed kan voelen. Een neppe Pokémon kaart heeft dit patroon niet en heeft een blanke achtergrond. Dit is ook goed te zien bij de Rainbow Umbreon GX op deze foto.

Links: echt / authentiek | Rechts : nep / namaak

3) Glinster

Het kan ook voorkomen dat een kaart te veel glinstert. Zoals in de afbeelding goed te zien is glinstert de rechter Gardevoir & Sylveon GX kaart heel erg. De originele kaart heeft echter een heel andere holo (glinster) patroon. Let er dan ook altijd op dat niet elke kaart evenveel hoort te glinsteren.

4) Hoge levens, spelfouten en lettertype

Sommige neppe kaarten geven de Pokémon extreem hoge levens en aanvalspunten. Deze zijn daardoor vrij makkelijk te herkennen. Echter zit het soms ook in de details zoals een spelfout of een ander lettertype.

Maar pas op! Nintendo maakt soms zelf ook kleine foutjes. Deze kaarten zijn dan echter errors en niet nep. Dubbel check dan ook altijd doormiddel van de andere methodes om te achterhalen of de kaart nep is.

6000 HP Pludle

5) Kaart doormidden scheuren?

Ja, je leest het goed. Je kunt herkennen of een kaart nep is door het doormidden te scheuren. Dit is niet een methode die Pokemagic aanraadt gezien het erg zonde zou zijn als je er toch achter komt dat de kaart echt blijkt te zijn.

Dit heeft te maken met dat neppe kaarten van een ander materiaal zijn gemaakt. Wanneer je een kaart doormidden scheurt zal je bij een echte kaart zwarte inkt binnen de kaart zien en bij een neppe kaart niet. Als je heel goed naar de zijkant van een Pokémon kaart kijkt is het ook mogelijk om bij een echte kaart hele dunne zwarte lijntjes te zien lopen door het midden van de kaart.

6) Doorschijnend

Heb je alle bovenstaande methoden gebruikt op je Pokémon kaart, maar nog niet zeker over de echtheid? Gezien neppe kaarten van ander materiaal gemaakt worden is het mogelijk om doormiddel van licht te checken of je kaar wel authentiek is. Hou de Pokémon kaart voor een lamp en bekijk hoeveel licht erdoorheen schijnt. Herhaal dit met een kaart waarvan je weet dat het echt is en vergelijk het met elkaar. Als je ziet dat de (vermoedelijk neppe kaart) meer licht door laat schijnen dan de echte, dan ben je er nu nog zekerder van dat de kaart nep is!

Neppe doorschijnende kaart

Echte kaarten bij Pokemagic

Mocht je Pokémon kaarten willen kopen en er zeker van willen zijn dat ze echt zijn, dan kan je altijd terecht bij Pokemagic.nl. Wij verkopen verschillende setjes die super leuk zijn om (jezelf) cadeau te doen! Zo heb je al 50 kaarten voor €6,95. Ook kan je verschillende setjes zeldzame, glitterende, en legendarische kaarten kopen vanaf €2,95

Bij Pokemagic specialiseren wij ons ook op het verkopen van losse Pokemon Kaarten. Onder andere V kaarten, GX kaarten en EX kaarten kan je bij ons al kopen vanaf €2,95!

 

Ideaal voor jonge verzamelaars

Pokemon kaarten setjes

 • Aanbieding!

  5 random V kaarten

  Oorspronkelijke prijs was: €14,75.Huidige prijs is: €13,95.
 • Aanbieding!

  50 Pokemon Kaarten Ultra

  Oorspronkelijke prijs was: €32,65.Huidige prijs is: €26,95.
 • Aanbieding!

  10 Holo

  Oorspronkelijke prijs was: €7,95.Huidige prijs is: €5,95.
 • 10 Trainer glitter

  3,95
 • 8 Legendarische Glitter

  6,95
 • Aanbieding!

  10 Rare

  Oorspronkelijke prijs was: €3,95.Huidige prijs is: €2,95.
 • 10 Glitter

  4,95
 • 10 Rare Glitter

  5,95