Skip to main content

De zeldzaamheid van Pokémon kaarten is aan verschillende elementen op de kaart te herkennen. De meeste Pokémon kaarten zijn voorzien van een zogeheten rarity-symbol (zeldzaamheid-symbool). Deze is vaak te vinden rechts onderin de kaart te vinden. Bij enkele sets wil deze ook wel eens links onderin de kaart bevinden. Een rondje is een gewone pokemon kaart, een ruit een ongewone pokemon kaart en een sterretje is een zeldzame pokemon kaart.

Holo en Reverse holo

Er zijn ook verschillende glitterende pokemon kaarten. Hierin zijn er twee het meest voorkomend. Holo wordt gebruikt wanneer het plaatje van de pokemon zelf glimt. Reverse holo / foil wordt gebruikt wanneer alles behalve het plaatje van de pokemon glimt.

Ultra Rares

Nu wordt het iets ingewikkelder en leuker. Ongeveer 1 op de 5 pakjes bevat namelijk kaarten die een stuk specialer zijn. Onder andere ultra rare kaarten vallen onder deze categorie! Deze kaarten zijn te herkennend aan het zilveren rarity symbol. Het symbool is hetzelfde als bij rare/zeldzame kaarten, maar de ster is nu glimmend en zilver in plaats van zwart. Dit kunnen onder andere lv. X, EX, BREAK, GX, V en Full Art kaarten zijn. De waarde van deze kaarten kunnen al aardig hoog oplopen.

Secret Rares

Secret rares zijn nog specialer dan ultra rares. Deze kaarten kunnen veel geld waard zijn. Ze zijn te herkennen door het nummer van de kaart. Stel dat de set uit 125 kaarten bestaat, dan zijn secret rare kaarten alle kaarten die een nummer boven de 125 hebben. Onder andere shining, rainbow en gold star kaarten vallen onder deze categorie.

Benieuwd hoe je beoordeeld hoeveel een kaart waard is? Lees dan Waarom zijn Pokémon kaarten geld waard?