Skip to main content

Niet alle Pokémon kaarten zijn veel geld waard, maar wat maakt nou het verschil tussen een goedkope en een dure kaart?

Ruim 20 jaar lang worden Pokémon kaarten verzameld door jong en oud. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel verschillende Pokémon kaarten uitgebracht; al meer dan 12.500 namelijk! Niet alle kaarten zijn veel geld waard. Sommigen zijn een paar cent tot een paar euro. Echter zijn er exemplaren die honderden of soms zelfs duizenden euro’s waard kunnen zijn!

Gelimiteerde oplage

Dit zijn vaak kaarten die een zeer gelimiteerde oplage hebben zoals bijvoorbeeld Raichu prerelease uit 1999, waarvan er slechts 10 zijn gemaakt. Naast het aanbod speelt ook een vraag een grote rol in de waarde van de kaart. Zo zijn kaarten van populaire Pokémon zoals Charizard en Pikachu vaak een stuk duurder dan onpopulaire Pokémon.  

Staat van de kaart

De waarde van een kaart hangt overigens ook sterk af van de staat/conditie van een kaart. Er zijn zelf speciale bedrijven die een kaart graden (beoordelen) op staat. Een erg bekend bedrijf dat deze service aanbied is PSA. PSA grade niet alleen Pokémon kaarten, maar ook Yugioh, Magic the gathering en sportkaarten. Een PSA 10 kaart kan 100x zoveel waard zijn dan wanneer de kaart in een zeer slechte staat verkeerd.

Waar de waarde van kaarten controleren?

Veel gebruikte sites om de waarde van een kaart te bepalen zijn cardmarket en Ebay. Op Ebay is het zelfs mogelijk om te bekijken hoeveel een kaart in het verleden heeft opgebracht.

Neem ook eens een kijkje bij ons aanbod losse kaarten en setjes pokemon kaarten.